Järjestön hallitusosaaja
12.12.2023

JHO-koulutus kerää hyvää palautetta

Keväällä julkaistu Järjestön hallitusosaaja -koulutus on toteutettu tänä vuonna jo muutaman kerran ja koulutus onkin kerännyt osakseen hyvää palautetta. JHO-koulutuksia järjestetään tulevana vuonna säännöllisesti sekä keväällä että syksyllä. Seuraava koulutus käynnistyy tammikuussa.

Kuva kurssilta opetustilasta, jossa paljon pöytiä ja tuoleja ja useita ihmisiä keskustelemassa ja kuuntelmassa

JHO-koulutus syventää osallistujan hallitusosaamisen taitoja ja se on suunnattu niin uusille, vanhoille kuin tulevillekin hallituksen jäsenille. Koulutuksesta osallistuja saa tärkeitä oppeja valtakunnallisten ja alueellisten järjestöjen hallitustyössä selviytymiseen. Koulutus tarjoaa lisäksi erinomaisen mahdollisuuden verkostoitua ja vertaisoppia käsitellyistä aiheista. 

Se, miten kokous teknisesti toteutetaan ei aina ole itsestään selvää.

Ilmapiiri koulutuksessa oli mukavan rento ja hyvä yhteishenki jatkui aina koulutuksen alusta loppuun asti. Koulutukseen osallistui myös mukavasti eri taitotason omaavia henkilöitä, mistä sain varmuutta omaan osaamiseeni, kertoo JHO-koulutukseen osallistunut Perhehoitoliiton hallituksen varapuheenjohtaja Hannu Haukilahti 

JHO-koulutuksen sisältö tiivistää yhteen olennaiset tiedot ja taidot, jotka auttavat hallitustyöskentelyssä onnistumisessa. Koulutuksessa osallistuja oppii muun muassa hyvästä hallintotavasta sekä kokousten eri käytännöistä.  

Haasteena hallitustoimijoille on usein nähdä asiat oikeasta näkökulmasta, kun ajatellaan yhdistys- ja keskusliittotasoa.

Vaikka hallitustoiminta olikin minulle tuttua jo pitkältä aikaväliltä, tarjosi koulutus omien taitojen täydennystä etenkin kokoustekniikkaan liittyen. Se, miten kokous teknisesti toteutetaan ei aina ole itsestään selvää. Kokoustaitoja onkin hyvä vahvistaa säännöllisesti. Koulutus tarjosi myös lisää varmuutta puheenjohtajana toimimiseen, Haukilahti sanoo.  

Haasteena hallitustoimijoille on usein nähdä asiat oikeasta näkökulmasta ja asettua tarvittavaan rooliin, kun ajatellaan yhdistys- ja keskusliittotasoa. Keskusliiton hallituksessa ja yhdistystasolla toimivan onkin hyvä pohtia omaa asemaansa tarkasti. Koulutus tarjoaa tähän hyviä oppeja, lisää Haukilahti.  

Koulutus tarjosi myös lisää varmuutta puheenjohtajana toimimiseen.

JHO-koulutus on suunnattu valtakunnallisten ja alueellisten järjestöjen hallitusten jäsenille. Sisältöjensä puolesta koulutus soveltuu etenkin isoille järjestöille, joiden toimintaa hallitus ohjaa strategisella tasolla. Toivomme osallistujilta myös yhdistyshallinnon ja yhdistyslain perusteiden tuntemusta. 

Vapaaehtoistoimintaan perustuville yhdistyksille suosittelemme muita koulutuksia. 

Seuraava Järjestön hallitusosaaja -koulutus järjestetään 13.1.–11.2.2024. Tutustu kevään koulutuksiin ja ilmoittaudu mukaan.

Katso kaikki kevään koulutukset