Järjestön hallitusosaaja
9.3.2023

JHO-pilottikoulutukset saivat hyvää palautetta

Vertaisoppiminen, vuorovaikutus ja mielenkiintoiset puhujat. Nämä kolme valttia keräsivät eniten kehuja Järjestön hallitusosaaja -koulutuksen piloteissa.

Kuvituskuva koulutukseen osallistuneita henkilöitä.

Opintokeskusten yhteinen Järjestön hallitusosaaja -koulutus keräsi kehuja pilotteihin osallistuneilta. Valtakunnallisille järjestöille suunnatussa JHO-koulutuksessa kehitetään nykyisten ja tulevien hallitusten jäsenten osaamista. Pilottikoulutukset järjestettiin vuoden 2022 lopussa. Ensimmäinen varsinainen koulutus käynnistyy vuoden 2023 toukokuussa.

– Osallistujat ovat olleet todella tyytyväisiä ja kokeneet koulutuksen hyödylliseksi. Koulutus on herättänyt runsaasti kiinnostusta, ja saimme pilottiin huikean osallistujajoukon lyhyellä varoitusajalla, Järjestön hallitusosaaja koulutuksen kehittämishankkeen projektipäällikkö Meri Norola kertoo.

Osallistujat ovat olleet todella tyytyväisiä ja kokeneet koulutuksen hyödylliseksi.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat suurten järjestöjen hallitukset, jotka eivät toteuta järjestön operatiivista toimintaa. Vastaavaa koulutusta ei ole aikaisemmin ollut suurille valtakunnallisille järjestöille, joiden toiminta on laajaa ja joiden tehtäviin kuuluvat esimerkiksi työnantajan vastuut.

– Koulutus kehittää osallistujan hallitusosaamista monipuolisesti vuorovaikutuksesta ja sujuvasta yhteistyöstä lähtien talouden analyysiin ja tulevaisuuden suunnitteluun saakka, Norola valottaa.

Koulutus syntyi yhteistyönä

Järjestön hallitusosaaja -koulutusta ovat olleet kehittämässä Opintokeskus Sivis, Maaseudun Sivistysliitto ja Työväen Sivistysliitto. Kehittämistyöhön osallistui lisäksi sparrausryhmiä, joihin kuului järjestöjä ja opintokeskuksia. Jatkossa myös muut opintokeskukset ovat mukana järjestämässä koulutuksia.

Nykyaikainen koulutus toteutetaan hybridisti. Lähipäivinä työskennellään kasvokkain, etäjaksojen aikana ollaan vuorovaikutuksessa Howspace-ympäristössä.

Pilotti antoi arvokasta tietoa koulutuksen kehittämiseen. Perustason sisältöjä karsittiin, jolloin keskustelun ja yhteistyöskentelyn määrää pystyttiin lisäämään.

– Tällaiselle koulutukselle on selkeästi kysyntää ja kiinnostusta. Lisäksi yhteistyö opintokeskusten ja järjestöjen kanssa on ollut antoisaa. Olen toiveikas, että koulutus täyttää sille asetetut odotukset, Meri Norola sanoo.

 

Järjestön hallitusosaaja koulutus pähkinänkuoressa

  • Valtakunnallisten ja alueellisten järjestöjen hallitusten jäsenille suunnattu koulutus
  • 5 viikkoa kestävä osaamisperusteinen koulutus
  • Soveltuu sekä kokeneille että vasta-alkajille
  • 1 lähipäivä ja 3 etätapaamista
  • Asiantuntijapuheenvuoroja järjestömaailmasta, vertaisoppimista ja kehittämistehtäviä
  • Kehittämistehtävät liittyvät suoraan omaan hallitustoimintaan
  • Osallistujat saavat suorituksesta 2 opintopistettä

Järjestön hallitusosaaja -koulutus julkaistaan 31.3.2023. Ensimmäinen koulutus järjestetään 6.5.–4.6.2023.

 

Lue lisää ja ilmoittaudu

 

Artikkeli on julkaistu alun perin 2.1.2023 Opintokeskus Siviksen SivisNYT-verkkojulkaisussa.

Valokuva Meri Norola Opintokeskus Sivis.

Lisätietoa koulutuksesta:

Meri Norola